Top Menu

O grămadă de oameni au ieșit în stradă în  decembrie 1989 să-l dea jos pe Ceaușescu. Mulți dintre ei au rămas acolo. Sângele lor închegat pe caldarâm, a fost oarecum răzbunat….

Spun răzbunat, pentru că Ceaușescu a fost izgonit, prins și executat spre fericirea tuturor (sper că  nu ați uitat cum ne uitam ca proștii la TVR Liberă până la miezul nopții, care avea caseta cu arestarea lui nea Nicu, dar era într-un dulap închis… și noi așteptam ascultând a 50-oară Deșteptă-te Române, sperând să-l vedem pe Odios prins, bătut, pus la rând la rație sau mort).

Spun oarecum, pentru că în locul lui Ceaușescu a venit Iliescu.  Mare om… Ne-a adus schimbarea. În loc de securiști, ne-a adus mineri. Când Ceaușescu s-a simțit încolțit, a tras cu armata în oameni. Când Iliescu s-a simțit încolțit, a chemat minerii.

S-au împlinit zilele astea 29 de ani de când România a fost dusă înapoi în Evul Mediu European….  Și dacă România a fost apreciată așa cum trebuie de Uniunea Europeană, n-a fost meritul niciunui politician. A fost meritul căpșunarilor, a badantelor, a zidarilor, a șoferilor și afaceriștilor români, care au arătat Europei că noi  suntem harnici, că punem osul la muncă și nu uităm că suntem urmașii unora ca Ștefan cel Mare sau  Vlad Țepeș, care când Europa era amenințată, nu-și construiau Dom ca-n Milano, Catedrală ca-n Vatican sau palate ca-n Viena… Ci-și ardeau și-și otrăveau sărăcia și nevoile, și-i opreau pe turci la Podul Înalt sau la Târgoviște. Papa de la Roma știe că Atleta Cristi a fost român.

Europa s-a prins că românii simpli, muncitori, care duc țara în spate, se dezic de-alde Iliescu, de-alde mătușa Tamara a lui Năstase, de-alde Eba lui Băsescu și mai nou de teleormăneala lui Dragnea… Și de alde ALDE…

Dar pentru că în zilele astea comemorăm Mineriada, îi doresc tovarășului Iliescu sănătate și viață cât mai lungă. Cât de lungă? Cât să-și vadă sentința…..

About The Author

Close