Top Menu

Ea, ingenuă și dulce, lângă mine în pat. La serialul ei spaniol, ăla cu infractori cu nume de orașe. Și-a pus căști cum am învățat-o, pentru ca io, soțul ei iubit, să nu fiu nevoit să aud minunata limbă spaniolă și împușcăturile tot spaniole, că io nu adorm așa de ușor ca ea, care când stăm noi amândoi la TV, ea deodată se dedă la somn, de-i iau io ochelarii și-i pun pe noptieră poa-să fie sonoru să tremure varu pe pereți…. că io nu adorm never dacă aud sonor TV măcar oleacă și pentru că ea mă iubește, s-a învățat cu căști. Așa e dragostea.
Io mă întorc fain frumos cu spatele la ea și spaniolii ei, îmi întorc perna, că dacă nu e fața rece io adorm greu, aud că nu aud nimic, mă las fleașcă pe colțu meu de pat…și adorm.
Cred c-am dormit vreo 7 minute, când simt un cot în spate. Ai încuiat ușa? Prima dată sar ca electrocutat. Apoi mă dumiresc, îi trag un ai mă Vasi, pentru asta mă trezești acu? Ea, ingenuă și dulce, își cere scuze, lasă că mă duc io să verific. Și pentru că are căști, răcnește scuzele astea, să-i acopere pe spanioli.
Io-mi întorc perna iar, că dacă nu e fața rece adorm greu… Și mă bag la somn. Somnu mă-si… Că ciulesc urechile să aud io, se duce ea să verifice ușa? Și-mi pornesc rotițele…. Dacă nu e încuiată ușa și ne atacă un criminal în serie și ne omoară în somn? Sunt așa de concentrat pe perna mea rece că aud și spaniola din căștile ei.
În cele din urmă mă ridic din pat să verific ușa, că nu vreau să mor de tânăr, căsăpit de-un aurolac, că n-am încuiat io ușa…
Ușa era încuiată. Trasă de trei ori.
M-am trântit în pat, borfolind perna, căutându-i fața rece, de parcă era dodecaedru, plin de fețe reci.
Ea, ingenuă și dulce, mă mângâie matern… N-ai somn iubi?

About The Author

Close